VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat te regelen bij een scheiding?

Iedere scheiding is anders en uniek. Bij de meeste scheidingen moet gemeenschappelijk vermogen worden verdeeld. Het huis en de hypotheek, de zorg voor en de toekomst van de kinderen, alimentatie, pensioen, bedrijf… Dit zijn stuk voor stuk onderwerpen die de revue passeren, bij vrijwel iedere scheiding. Meer informatie? Lees verder of neem direct contact met mij op.

Wat kost een scheiding en waar moeten we nog meer op rekenen?

Afhankelijk van jullie persoonlijke wensen en situatie kunnen we een vast tarief afspreken of zal ik op basis van een uurtarief voor jullie aan de slag gaan.
Mijn uurtarief is € 165,- incl. 21% BTW. Elke scheiding is uniek en niet iedereen heeft dezelfde begeleiding nodig tijdens de scheiding. Sommige situaties zijn complexer dan andere. Afhankelijk van de complexiteit zal ik in het ene scheidingsdossier meer tijd nodig hebben voor een zorgvuldige begeleiding en afwikkeling, dan in het andere. Na het kennismakingsgesprek zal ik een inschatting maken van de benodigde tijd voor de werkzaamheden en de kosten.

Liever een vast tarief?

Nodig me dan ook uit voor een kennismakingsgesprek. Ook hier geldt dat ik aan de hand van jullie situatie een aanbod zal doen, dan voor een all-in tarief.. Daarna kunnen jullie zelf beslissen of ik jullie mag helpen.

Naast mijn tarief komen nog de kosten van de advocaat en rechtbank. Deze kosten zijn € 537,85 (2023).

Meer weten? Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Hoelang duurt een scheidingstraject?

Gemiddeld moet je rekening houden met 4 tot 5 gesprekken over een periode van 6 tot 8 weken. Vervolgens worden de stukken ingediend bij de rechtbank en na de uitspraak moet de scheiding nog worden ingeschreven bij de gemeente. Na 10 tot 12 weken kan de scheiding rond zijn, maar soms duurt het langer.
Lees meer over het scheidingstraject en wat je kunt verwachten klik hier.
Wil je een afspraak inplannen of meer informatie, neem dan contact met me op.

Wat doet een mediator bij een scheiding?

Waar heb je een scheidingsbegeleider voor nodig?

Wanneer je uit elkaar gaat is het belangrijk een mediator of scheidingsbegeleider te kiezen die bij jullie past. Is er een klik tussen jullie en de mediator/begeleider? In een moeilijke tijd leg je je privézaken in handen van iemand die je (nog) niet kent. Daarbij is een basis van vertrouwen een must.
Naar mijn mening begeleidt een goede scheidingsbegeleider jullie bij alle zaken die bij de scheiding komen kijken en heeft daarbij oog voor de emoties. En luistert naar jullie inbreng en vragen. Is deskundig op de benodigde gebieden of weet jullie door te verwijzen naar een specialist wanneer dat nodig mocht zijn.

Wil je een afspraak inplannen voor een persoonlijke kennismaking of meer informatie, neem dan contact met me op.