SCHEIDEN MET KINDEREN

Scheiden met kinderen

De beslissing om te scheiden wordt door jullie als partners gemaakt. Wanneer jullie ook ouders zijn, moeten er nog meer keuzes en afspraken worden gemaakt. Deze hebben niet alleen gevolgen voor jou en je ex-partner, maar ook voor jullie kind of kinderen. Er komen waarschijnlijk veel vragen bij je op, zoals:

  • Wat betekent de scheiding voor jullie kinderen?
  • Hoe gaan we het ze vertellen?
  • Hoe gaan ze reageren?
  • Wat kunnen we ze al vertellen?
  • Hoe gaan we de zorg verdelen?
  • Hoe moet het met de kosten?

Ouderschapsplan

Scheidende ouders zijn verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Hierin worden alle afspraken schriftelijk vastgelegd. New Beginnings helpt jullie hierbij. Jullie worden begeleid en krijgen alle informatie, zodat het mogelijk is om weloverwogen beslissingen te nemen.

Scheiden met jonge kinderen is weer anders dan een scheiding met kinderen die al wat ouder zijn. Voor kinderen in iedere leeftijdscategorie is passende aandacht nodig. Bij kleine kinderen spelen nou eenmaal andere zaken een rol, dan bij pubers en andersom.

Scheiden en gesprekken met kinderen

Kinderen in scheiding verliezen hun veilige thuis. Hun leven samen met papa en mama wordt volledig anders en daarom verdienen zij de aandacht die ze nodig hebben. Ik geef deze aandacht aan jullie kinderen, in de vorm van één of meerdere gesprekken. Soms is daarbij extra hulp nodig of gewenst. Daarom werkt New Beginnings samen met professionele en bekwame hulpverleners, gespecialiseerd in begeleiding van kinderen die de scheiding van hun ouders moeten verwerken.