New Beginnings Mediation

VERWACHTINGEN PER RELATIEVORM

Verwachtingen per relatievorm

De uitspraken “Ja, ik wil” en “In voor-en tegenspoed” zijn geen garantie voor een lang en gelukkig leven als koppel. Soms loopt het leven nu eenmaal anders dan gehoopt of verwacht. Uit elkaar gaan is nooit een makkelijke beslissing. Jouw leven en dat van je ex-partner en eventuele kinderen verandert voorgoed. Ook voor de ouders, broers, zussen en andere familie, vrienden en mensen om jullie heen zorgt een scheiding voor verandering en roept emoties op. Er moet van alles geregeld worden en mensen geven -al dan niet ongevraagd- goedbedoelde raad. Met de beste bedoelingen, maar klopt het allemaal wel?

Een scheiding met goede begeleiding

Een groot deel van de stellen die uit elkaar gaan beslissen dit in goed overleg. Wat zijn eigenlijk je rechten en plichten bij scheiding? Of je nu getrouwd bent in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden, of samenwonend bent: als je besluit uit elkaar te gaan is er sprake van een scheiding. Een goede scheidingsbegeleider maakt het verschil! Je kunt de scheiding maar één keer goed regelen. New Beginnings helpt jullie daarbij, neem contact op.

Als scheidingsbegeleider bepaal ik, samen met jullie, wat er nodig is om jullie scheiding goed te regelen. Je behoudt zelf de regie en blijft verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Alles onder mijn professionele begeleiding en met de juiste input van mij als mediator en echtscheidingsspecialist. Alle gemaakte afspraken, waaronder die over de vermogensverdeling en de financiële afwikkeling daarvan, worden vastgelegd in een scheidingsconvenant.

Ontbinden van een huwelijk

Jullie scheidingsdossier draag ik uiteindelijk over aan een advocaat, die voor jullie het verzoek tot scheiding indient bij de rechtbank. De echtscheiding moet worden uitgesproken door een rechter. Alleen door een rechter kan een huwelijk worden ontbonden. Ik leg je uit wat er bij de verschillende relatievormen komt kijken. Klik op de link voor meer informatie: