MEDIATION

SCHEIDING AANVRAGEN? KIES VOOR DESKUNDIGE BEGELEIDING!

Scheiden met een mediator

Als scheidingsmediator ben ik neutraal, onpartijdig en bied ik een luisterend oor. Ik help jullie om naar elkaar te luisteren en denk in mogelijkheden, niet in problemen. Samen kijken we naar oplossingen of alternatieven. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt, ook al ligt de oplossing soms niet direct voor de hand. Met de juiste begeleiding zijn de meeste stellen uitstekend in staat om zelf en samen afspraken te maken.

Als mediator en scheidingsbegeleider bespreek ik met jullie wat er allemaal geregeld moet worden bij de scheiding. Ik begeleid jullie stap voor stap door het hele traject en we behandelen alle onderwerpen zorgvuldig. Ik geef inzicht en advies over alle onderdelen. Vaak hebben mijn cliënten zelf al ideeën over de verdeling van spullen of andere onderwerpen.

De voordelen van scheiden met een mediator

  • Het is goedkoper om de scheiding te regelen met een mediator dan met een advocaat.
  • Bij scheiden met een mediator houden jullie zelf de regie.
  • Het proces verloopt vlotter en soepeler, omdat je met elkaar in gesprek blijft. Tijdswinst dus! Jullie krijgen meer begrip voor elkaar en voor elkaars wensen.
  • Samen maak je keuzes en afspraken over zaken die je allebei begrijpt. Het proces verloopt eerlijk en in alle openheid. Hierdoor voorkom je onzekerheid en dit zorgt voor rust. Je kunt erop vertrouwen dat alles goed geregeld wordt voor jullie en voor de kinderen, als jullie die samen hebben.

Afwikkeling van de scheiding

Uiteindelijk hebben jullie samen een basis gelegd, waarmee je -apart van elkaar- verder gaat. Afspraken die in de toekomst standhouden. Zodat je echt een nieuw begin kunt maken.

Ik zorg ervoor dat alle afspraken binnen de juridische kaders worden vastgelegd. Wanneer alle documenten ondertekend zijn, draag ik het dossier over aan een advocaat. Deze zal het verzoek tot scheiding indienen bij de rechtbank en draagt zorg voor de verdere juridische afwikkeling van jullie scheiding. Op de achtergrond blijf ik dit monitoren, want de advocaat houdt mij op de hoogte van het verloop. Na uitspraak door de rechter ontvangen jullie ieder -van de advocaat- een akte van berusting, waarin je aangeeft dat je berust in de door de rechter uitgesproken scheiding. Met deze akten van berusting en het vonnis kan de advocaat de scheiding inschrijven bij de gemeente. Als dat is gebeurd, is de scheiding afgerond.

Open en eerlijk

Tijdens de gesprekken is er ruimte om alle onderwerpen aan bod te laten komen. Ik moedig aan dat jullie eerlijk zijn tegen elkaar, hoe lastig dat soms ook kan zijn. Het is immers een emotioneel traject en wanneer je eerlijk bent, is het net wat makkelijker om elkaars wensen te begrijpen. Zo maak je duurzame afspraken. Willen jullie een echtscheiding aanvragen? New Beginnings loodst jullie door het traject heen. Ik maak graag kennis tijdens een vrijblijvend eerste gesprek. Maak een afspraak door mij een bericht te sturen of door te bellen naar tel. 06-22420547. Graag tot ziens.